Muhasebecilik Mesleğine Giriş: Ön Muhasebe - Mali Müşavirlik

  • 4.5
13 hours on-demand video
$ 12.99

Brief Introduction

Muhasebeciliğe sağlam adımlarla başlayın. Ön muhaseden SMMM'liğe giden yolda yalnız değilsiniz!

Description

Muhasebecilik geçmişten geleceğe en çok rağbet gören ve iş yelpazesi en geniş olan mesleklerden biridir. Prestij ve Statü  ile ödüllendirilmiş olan bu mesleğe sağlam adımlarla başlamak, kariyerinizin şekillenmesi açısından da hayati önem taşımaktadır. Kariyeriniz, nasıl başlarsa öyle gidecektir ve eğer iyi başlamasını istiyorsanız neyi, neden ve nasıl yapacağınızı bilmenizin size büyük avantaj sağlayacağını unutmayın.

İşte bu eğitim setinin amacı, muhasebeci olmak isteyenlere, bilmesi gereken en temel konuları anlatmak ve bunun yanı sıra da fark yaratmanızı sağlayacak yeni bilgiler öğreterek iş çevrenizdeki rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olmaktır. Hem teorik hem de uygulamalı bilgilerle desteklenen eğitim setimiz, iyi bir muhasebecinin bilmesi gereken hemen her konunun en temel kısımlarını sizlere aktaracaktır.

Kursumuz bir sınava hazırlık eğitim seti değildir. Tabii ki set içerisinde gerek SGS sınavı için gerekse de Yeterlik sınavı için öneri ve tavsiyelerimiz bulunmaktadır ancak kursun amacı sınav değil meslek bilincini vermektir. Her iki meslekte de yani ön muhasebecilikte de mali müşavirlikte de bilinmesi gereken temel konular üzerine odaklanılmakta ve bu mesleklere ilk adımlarda sizleri nelerine beklediği anlatılmaktadır. Yine eğitim setimizde Paket Program uygulamalarının bulunmadığını da hatırlatalım.

Eğitim seti içerisinde yer alan derslerden bazıları ve içerikleri aşağıdaki gibidir;

- Muhasebecilik Mesleğine Giriş: Ön Muhasebe

Bu dersimizde Ön Muhasebe Nedir, Kimler Ön muhasebeci olabilir, Ön Muhasebeci olmak için bilinmesi gerekenler nelerdir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Muhasebecilik Mesleğine Giriş: Mali Müşavirlik

Bu dersimizde Mali Müşavirlik mesleği hakkında temel bilgilere yer veriyoruz. Kimler SMMM olabilir, SMMM nedir nasıl olunur, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmanın genel ve özel şartları nelerdir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Kasa ve Banka Hareketlerinin Takibi

Bu dersimizde Kasa hareketleri nedir, banka hareketleri ne anlama gelmektedir, nasıl takip edilir ve ne anlama gelmektedir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Cari Hesap Kontrolleri ve Mutabakat

Bu dersimizde Cari hesap nedir, cari hesap kontrolleri nasıl yapılır, mutabakat nedir, nasıl yapılır, ne işe yarar  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Fatura Hakkında Bilinmesi Gerekenler (3 Ders)

Bu derslerimizde fatura nedir, nasıl düzenlenir, kim düzenler, hangi amaçla düzenlenir, fatura düzenlerken dikkat edilmesi gereken konular nelerdir, vergi usul kanununa göre fatura da olması gerekenler nelerdir, açık fatura kapalı fatura ayrımı nasıl yapılır gibi ve daha bunlara benzer pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Diğer Önemli Vesikalar

Bu dersimizde, sevk irsaliyesi nedir, gider pusulası nedir, müstahsil makbuzu nedir nasıl düzenlenir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Tüccarların Sınıflandırılması: Basit Usul

Bu dersimizde, Tüccarların sınıflandırılması konusunu anlatma çalışıyor ve Basit Usul hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışıyoruz. Basit usul nedir, kimler basit usule tabidir, basit usule tabi olmanın genel ve özel şartları nelerdir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Tüccarların Sınıflandırılması: Gerçek Usul

Bu dersimizde, Tüccarların sınıflandırılması konusunu anlatma çalışıyor ve Gerçek Usul hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışıyoruz. Gerçek usul nedir, kimler gerçek usule tabidir,gerçek usule tabi olmanın genel ve özel şartları nelerdir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Gerçek Usulde Tutulan Defterler Yevmiye Defteri / Defteri Kebir / Envanter Defteri (3 Ders)

Bu derslerimizde yasal defterler kavramı üzerine eğiliyoruz. Yasal defterler nelerdir, yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri nedir, nasıl düzenlenir, kimler hangi yasal defteri düzenlemek zorundadır, bu yasal defterler neye benzer nasıl ayırt edilir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Türk Vergi Sistemindeki Vergiler

Bu dersimizde Türk Vergi Sisteminde yer alan vergiler hakkında genel bilgiler verilmektedir. Türk Vergi Sisteminde hangi vergiler yer almaktadır, bu vergiler hakkında bilinmesi gereken en temel konular nelerdir gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Gelir Vergisi Kanunu ve Kazanç Türleri (5 Ders)

Bu derslerimizde Gelir Vergisi Kanununu en temel ve bilinmesi gereken tüm yönleriyle anlatmaya çalışıyoruz. Derslerimizde Ticari Kazanç, Zirai Kazanç, Serbest Meslek Kazancı, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Gayrimenkul Sermaye İradı ve Diğer Kazanç ve İratlar konularını en temel yönleriyle işliyoruz. Gelir Vergisi nedir, kimler gelir vergisi ödemek zorundadır  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Gelir Vergisinin Hesaplanması (5 Ders)

Bu derslerimizde, Gelir Vergisi nasıl hesaplanır sorusuna yanıt vermeye çalışıyoruz. Dersler boyunca farklı varyasyonlar ve ihtimallerle çözdüğümüz birçok soru ile gelir vergisinin hesaplanması konusunu pekiştirmeye çalışıyoruz.

- Katma Değer Vergisi: Kanundaki Yeri

Bu dersimizde, Katma Değer Vergisi nedir, kimler katma değer vergisine tabidir, katma değer vergisinin mantığı nedir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Katma Değer Vergisi Kanunu: Kavramlar

Bu dersimizde, Hesaplanan KDV nedir, İndirilecek KDV nedir, Diğer KDV nedir, Ödenecek KDV nedir, Devreden KDV nedir tüm bu katma değer vergileri nasıl kayıt altına alınır  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Katma Değer Vergisinin Hesaplanması (3 Ders)

Bu derslerimizde Katma Değer Vergisi nasıl hesaplanır, KDV hesaplanırken nelere dikkat edilmeli, kimler KDV hesaplamalı, ne zaman KDV hesaplanır gibi sorulara,  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya hazırladığımız örneklerle yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Asgari Geçim İndirimi Nedir, Nasıl Hesaplanır (2 Ders)

Bu derslerimizde Asgari Geçim İndirimi Nedir, nasıl hesaplanır, AGİ nedir, kimler AGİ alabilir, AGİ hesaplanırken dikkat edilecek hususlar nelerdir  gibi ve bunlar gibi daha birçok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- SMMM Nasıl Olunur? Staj Başlatma

Bu dersimizde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir nasıl olunur, SMMM Stajı nasıl başlatılır, SMMM stajı nedir ve nelere dikkat etmek gerekir, kimler SMMM stajı başlatabilir ve bu sorular gibi daha nice sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz.

- SMMM Nasıl Olunur? SGS Nedir?

Bu dersimizde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik için staja giriş sınavını anlatıyoruz. Staja Giriş Sınavı yani kısaca SGS nedir, hangi konular çıkar, SGS'ye nasıl hazırlanılır, hangi konudan kaç soru çıkar, SGS'ye nasıl çalışmalı ve bu sorular gibi daha nice sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz.

- SMMM Nasıl Olunur? Staj Dönemi

Bu dersimizde SMMM'lik için staj dönemini anlatıyoruz. SMMM stajı nedir, kimler staja girmeli, staja girmek ve stajı geçmek için ne kadar süre bulunuyor, kimler SMMM stajına girebilir, dersimizde bu sorular gibi daha pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- SMMM Nasıl Olunur? Yeterlilik Sınavı

Bu dersimizde SMMM yeterlilik sınavı nedir, hangi konuları içerir, kaç sorudan oluşur, SMMM yeterlilik sınavı için nasıl çalışılmalı, sınavı geçmek için kaç hak bulunuyor ve bu sorular gibi daha pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- Elektronik Ortamda Düzenlenebilen Belgeler

Bu dersimizde, e-dönüşüm konusuna giriş yapıyor ve elektronik ortamda düzenlenebilen belgeleri anlatıyoruz. Hangi belgeler e-dönüşüm kapsamındadır, e-dönüşüm, elektronik ortam, e-belge nedir, ne demektir? Bu ve bunlar gibi daha pek çok soruya dersimizde yanıt vermeye çalışıyoruz.

- e-Fatura

Bu dersimizde e-Fatura nedir, kimler e-fatura kullanmak mecburiyetindedir,e-fatura mükellefi kimdir, kimler için e-fatura zorunludur gibi sorulara ve daha pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- e-Fatura: Temel Fatura - Ticari Fatura

Bu dersimizde, e-Faturanın iki farklı senaryosu olan Temel Fatura ve Ticari faturayı en ince ayrıntısına kadar anlatmaya gayret gösteriyoruz. Temel fatura nedir, ticari fatura neye denir, hangi durumda temel fatura, hangi durumda ticari fatura düzenlenir, bu ve bu sorulara benzer daha pek çok soruya dersimizde yanıt vermeye çalışıyoruz.

- e-Fatura Örneği ve Düzenlenmesi (2 Ders)

Bu derslerimizde e-fatura nasıl düzenlenir, e-fatura düzenlenirken nelere dikkat edilir, e-fatura neye benzer, örneği nasıldır sorularına yanıt vermeye gayret ederken, sizler için hazırladığımız örnek e-faturalar üzerinden akıllara gelebilecek tüm sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz.

- e-Arşiv Fatura (2 Ders)

Bu derslerimizde e-Arşiv Fatura nedir, e-Arşiv Fatura ile e-Fatura arasındaki farklar nelerdir, kimler e-Arşiv fatura mükellefidir, e-Arşiv Fatura ne zaman ve nasıl kullanılır gibi sorulara ve daha bu sorular gibi pek çok soruya yanıt vermeye çalışıyoruz.

- e-Arşiv Fatura Örneği ve Düzenlenmesi (2 Ders)

Bu derslerimizde e-Arşiv Fatura nasıl düzenlenir, e-Arşiv Fatura düzenlenirken nelere dikkat edilir, e-Arşiv Fatura neye benzer, örneği nasıldır sorularına yanıt vermeye gayret ederken, sizler için hazırladığımız örnek e-Arşiv Faturalar üzerinden akıllara gelebilecek tüm sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz.

Sizlerden gelen soru ve önerilere göre güncellenen setimiz, bu yönüyle sürekli gelişen, büyüyen ve katılımlarınızla zenginleşen bir külliyat halini alacaktır.

Requirements

  • Requirements
  • Kursta anlatılan konulardan hiçbiri için herhangi bir ön bilgiye ihtiyaç yoktur.
  • Kursta yer verilen her konu, herkesin anlayabileceği sade bir dille anlatılmıştır.
$ 12.99
Turkish
Available now
13 hours on-demand video
Uğur Tufan
Udemy

Instructor

Uğur Tufan

  • 4.5 Raiting
Share
Saved Course list
Cancel
Get Course Update
Computer Courses